Westerse Zen


wat is westerse zen

Westerse Zen

Westerse zen respecteert de traditionele vormen, maar is niet gebonden door de culturele bepaaldheid van deze vormen.  Westerse zen is het initiatief van Genpo Roshi met BigMind Western Zen.

Westerse zen behoort tot de school van het onmiddellijk ontwaken. Met steeds weer de constante training voor ontwikkeling van meesterschap in twee-éénheid.

Wat is dit?

Zazen

Zazen is het rechtop stil onbeweeglijk zitten. Het is de basisoefening, die verder gaat dan zijn fysieke houding. Zazen is volledig open luisteren. Het kalmeert lichaam en geest, is goed voor de gezondheid en bevordert concentratievermogen.

Kinhin, het meditatieve lopen, is de overgang binnen zazen van stil rechtop zitten naar beweging en actie in het leven van alledag.

Het Stemmenspel

Op basis van 35 jaar zenbeoefening en uitgebreide (psycho-) therapeutische ervaring is BigMind proceswerk ontwikkeld door Genpo Roshi.                                                   Hier verder genoemd: Het Stemmenspel.

Het Stemmenspel biedt de mogelijkheid om op een bepaalde manier met jezelf te werken. De techniek van het spreken met sub persoonlijkheden uit de Voice Dialogue  methode wordt erin toegepast met het zen boeddhistische perspectief van Big Mind.   Als zodanig is het een krachtige methode om op een speelse wijze een idee te krijgen van het oorspronkelijke inzicht van de Boeddha/ deWakkere: De be- leving van het feit dat we als mens alles zijn.

Het spel is erg geschikt om flexibiliteit van geest te oefenen. Het is een soort innerlijke bemiddeling van perspektieven.

Inner Mediation.
%d bloggers liken dit: